DLZ-Theaterproducties Nederland
Kinder- en familiemusicals in West-Friesland

Wij zijn DLZ-Theaterproducties

DLZ-Theaterproducties voert musicals op voor basisscholen en gezinnen die het minder breed hebben in West-Friesland. Zij doen dit geheel vrijwillig. Elke donderdagavond repeteren zij om uiteindelijk een komische, mooie, maar vooral supertoffe kindermusical neer te zetten. Dit doen zij in totaal met 13 jongeren die ieder een passie voor musical hebben. DLZ doet alles zelf: van decor tot grime, van muziek tot aan kostuums. Sinds 2021 repeteren en spelen zij in Jongerencentrum Inventas, Grootebroek. De voorstellingen trekken veel jong publiek. Naast de voorstelling verzorgt DLZ namelijk ook een complete sprookjesmiddag! Er is een merchandisestand waar o.a. een cd met alle liedjes uit de show te koop is, er is een verkleedwedstrijd en na afloop van de voorstelling kunnen alle prinsen en prinsessen op de foto met de karakters uit de voorstelling.

Sinds 2023 produceert DLZ-Theaterproducties zelf familievoorstellingen. In februari 2023 is de eerste sprookjesmusical geproduceerd. Dave Moses (20), oprichter van DLZ-Theaterproducties, is verantwoordelijk voor de tekst en de muziek. ''Een enorme uitdaging, want zoiets heb ik nog nooit eerder gedaan. Een enorm tof project dat tienduizend keer beter heeft uitgepakt dan dat ik ooit had durven dromen!'' aldus de enthousiaste twintiger. Hij wordt ondersteund door Rick Bos (Regie) en Misty Haakman (Vocal Coach). Samen zorgen zij er voor dat de voorstelling een fantastische ervaring wordt voor zowel de spelers als het publiek.

Ben jij enthousiast geworden om een voorstelling te bezoeken? Klik dan hier en bestel uw tickets snel. Ben je zelf tussen de 13 en 25 jaar en sta je te popelen om bij te dragen aan deze unieke theatermagie? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. 


Onze spelers

Hieronder vind je de gezichten die aankomende productie meespelen!


Gespeelde voorstellingen

DLZ voert al sprookjes op vanaf 2018. Vanaf 2021 speelt DLZ op een vaste locatie. Hieronder vind je welke voorstellingen er gespeeld zijn.

2021 - Doornroosje

In een land hier ver vandaan, heel erg lang geleden, woonde prinses Doornroosje. Ze wordt bijna 21 jaar, en dan mag eindelijk de kroonkist open! Hoofdlakei Coco en Goede Fee Fabiola willen niets liever dan een vlekkeloze kroning, maar dat mislukt door een gemeen plannetje van Tovenares Fien. Ze betovert en spinnenwiel en Doornroosje valt in een diepe slaap. Alleen een kus uit ware liefde kan er voor zorgen dat Doornroosje wakkergekust kan worden. Gaat dit lukken?

2022 - Belle En Het Beest

Het is feest! Prins Dinand wordt 21 jaar en bijna gekroond tot koning. Alle meisjes uit het dorp willen niets liever dan een leven op het kasteel. Nou ja, bijna alle meisjes. Alleen Belle is niet bezig met de prins, zij schildert veel liever. Tovenares Fien tovert hem in een lelijk beest, zodat de prins nooit iemand gaat vinden om mee te trouwen. Alle meisjes vinden de prins een monster, maar Belle weet daar doorheen te kijken. De prins is ongelukkig en jaagt iedereen weg die in zijn buurt komt. Lukt het om de betovering te verbreken vóór middernacht, of blijft prins Dinand voor altijd een beest?

2023 - Assepoester

Lang, heel lang geleden leefde er een wonderschoon meisje: Assepoester. Ze woonde bij haar gemene stiefmoeder, stiefzus en stiefbroer die haar al het werk in huis liet doen. Liefde? Dat was iets wat Assepoester niet kende. Op een dag kondigt de prins aan dat hij een groot bal zal houden op het kasteel. Dat moet van zijn moeder én van de hoofdlakei. Alle meisjes uit het hele land zijn uitgenodigd! Ook Assepoester. Maar Assepoester heeft geen mooie jurk, geen mooie schoenen en geen feestelijk kapsel… Gelukkig is daar De Goede Fee, en zo kan Assepoester toch naar het bal! Zal het Assepoester lukken om het hart van de Prins te veroveren vóór de klok twaalf uur slaat?

2023 - Sneeuwwitje

Sneeuwwitje woont bij haar tante en tevens de koningin Adora én koning Constantijn in een enorm kasteel. De koningin vraagt elke dag aan haar toverspiegel wie de mooiste van het land is. Als op een dag de spiegel zegt dat Sneeuwwitje dat is, wordt de koningin woest. Sneeuwwitje vlucht en komt bij een huisje aan. Daar wonen dwergen Stoffel en Mick. Ze maakt het hele huisje netjes, bakt de lekkerste appeltaarten en doet vrolijke dansjes om de spierpijn te onderdrukken. Uiteindelijk komt de koningin te weten dat Sneeuwwitje daar zit. Ze vraagt aan haar hoofdlakei Anna om een appel en betoverd deze. Adora gaat - vermomd - als lief, oud vrouwtje naar het dwergenhuisje. Sneeuwwitje neemt een hap van de appel en valt in een diepe slaap. Alleen jager Jonathan zou haar nog kunnen redden door een kus van ware liefde. Loopt dit sprookje goed af, of zal Sneeuwwitje voor eeuwig blijven slapen?...

2024 - De Kleine Zeemeermin

In de magische onderwaterwereld leeft Lola, de kleine zeemeermin. Haar grootste wens is om eens naar boven te gaan, naar het land. Haar vader, koning Triton, vindt dit levensgevaarlijk en verbiedt Lola om naar boven te gaan. De mensen daar zijn gevaarlijk. Als op een dag prins Bastiaan van boord slaat door een storm, twijfelt Lola geen moment en redt hem. Prins Bastiaan hoort alleen haar stem en is vastbesloten: dit is het meisje met wie hij zal trouwen. Maar daar denkt Aquarius anders over. Hij is vastbesloten om heerser van de onder- én de bovenwaterwereld te worden. Door een sluw plan geeft hij Lola benen, maar krijgt haar stem daar voor terug. Zal het Lola lukken om de prins voor zonsondergang op de derde dag te kussen? Of wordt ze weer een zeemeermin en moet ze voor eeuwig verblijven in de duistere grotten van Aquarius?

2024 - Aladdin

In de sprookjesachtige stad Agrabah leeft prinses Jasmine, samen met haar vader: de sultan. Jasmine wordt bijna 18 jaar, en dan is ze op een leeftijd dat ze het land mag regeren. Dat moet ook wel, want haar vader is ziek en kan niet langer besturen. Er is alleen één probleem. Jasmine moet eerst trouwen met een man van stand, dat staat in de wet. Totdat Jasmine, die heeft gevonden regeert minister Jafar die graag met de prinses wil trouwen. Als cadeau voor Jasmine haar verjaardag mag ze eindelijk naar de grote stad toe. Daar woont Aladdin, een straatrat die – op Amira na – geen vrienden heeft. Als hij en de prinses elkaar ontmoeten, ontdekken ze dat ze eigenlijk meer met elkaar gemeen hebben dat dat ze in eerste instantie denken…